UGGLEBODEN slog upp sina portar första gången 1968. Det var Ally och Gunnar Persson som gjorde om sitt garage på Uggledalsvägen (därav namnet) till tyg och garnaffär. Det var egentligen Ally som stod för affären, men efter några år fick hon p.g.a hälsoproblem trappa ner lite, och då slutade Gunnar sitt arbete på bruket och tog över driften. I början på 90-talet tyckte Ally och Gunnar att de kommit till mogen ålder, så därför skulle dom lägga ner verksamheten. Detta sammanföll med att Urban, som p.g.a sin autism gått i specialskola i närheten av Södertälje flyttat hem. Det gjorde han i juni 1988. Han behövde en arbetsplats, där han kunde få möjlighet att väva, men också där han fick möjlighet till ett socialt liv. Efter ca ett år på ett nytt litet dagcenter, insåg vi att detta inte var den optimala lösningen. Därför blev det väldigt intressant att få överta Uggleboden. På sommaren 1990 kunde vi öppna det som blev Urbans Ateljé/Uggleboden. Den första affären var Fyrkanten 5, den andra affären var på Nordkroksvägen 2. Sedan år 2000 håller vi till på Nordkroksvägen 4. Sybehör och gardintyger liksom stapelvaror som t.ex lakansväv har hela tiden funnits i vårt sortiment. Vävstolar, solv, skyttlar och andra vävtillbehör har på ett naturligt sätt lagts till, liksom lapptäckstyger och olika quilttillbehör. Svensk hemslöjd är också något som vi satsat på hela tiden. Sedan 1998 säljer vi också  Janome symaskiner (världens största), Babylock overlockmaskiner, liksom Ott-lite dagsljuslampor.

Det  har visat sig att affärsidén var en strålande idé för Urbans del. Han har vävt många meter daldräll under årens lopp och han har utvecklats till en herre med gott självförtroende och faktiskt ganska bra social kompetens trots sitt handikapp. Vår förhoppning är att Urban också i fortsättningen skall få möjlighet att fungera i den här miljön och att våra kunder skall kunna hitta bra varor till bra priser.

Efter att vi stängt affären på Nordkroksvägen har Urban fått en plats på Lyckans sekondhand i Vänersborg. En affär somdriva av socialomsorgen. Där har Urban fått en plats för en vävstol och han fortsätter att väva sina fina dukar. De dukarna säljer han privat eller via Uggleboden.

 KONTAKTA OSS GÄRNA!

ÖPPETinfo@uggleboden.se  

 

KONTAKT
Fröjs väg 12
468 30 Vargön
Se karta

Mobil 0705 13 74 47